3 marzenia, których nie mogę spełnić

Wyobraźcie sobie pyszny chrupiący popcorn, którego fenomenalny zapach rozchodzi się przed wejściem do sali kinowej. W wielkiej maszynie stale pyka całe mnóstwo nowych chrupaków, których smak czujecie nawet nie mając ich jeszcze w ustach. Pamiętacie, jak bardzo są pyszne i jak rewelacyjnie smakują podczas każdego filmu. Popcorn z kina to jedna z najpyszniejszych przekąsek, jaką wymyśliła ludzkość.

Teraz wyobraźcie sobie wielki kubek pysznej kawy, na wierzchu której jest wielka porcja przepysznej kremowej śmietany posypanej delikatnie kakao. Śmietana jest naturalna, bez dodatku chemii. Delikatnie słodka, odpowiednio ubita. Kawa z bitą śmietaną potrafi skutecznie poprawić nastrój nawet podczas bardzo ciężkiego dnia.

A teraz coś, co uwielbia absolutnie każdy – pyszna, chrupiąca, pachnąca pizza. Na niezbyt grubym cieście, z dodatkiem prawdziwego sosu pomidorowego, ulubionymi dodatkami i ciągnącym się ciepłym serem. Podana prosto z pieca w ulubionej pizzerii, do której tak lubicie wracać.

Co łączy te wszystkie elementy? Popcorn, bitą śmietanę i pizzę? Maszyny. To odpowiednie maszyny, które można kupić tylko do gastronomii są w stanie zapewnić nam taką ucztę zmysłów. Owszem, możemy próbować w domu zrobić sobie popcorn – w mikrofalówce, w garnku. Możemy testować różne przepisy czy ziarna, ale bez względu na to ile byśmy próbowali, to nie będzie TEN popcorn. Możemy też spróbować zrobić sobie w domu pyszną kawę używając kupionej w sklepie śmietany w sprayu. Możemy, ale to nie będzie TAKA śmietana. W końcu możemy w domu zrobić sobie pizzę. Znaleźć różne przepisy, testować je na wiele sposobów, aż w końcu wyjdzie nam całkiem smaczna pizza, ale to nie będzie TAKA pizza, jak w ulubionej pizzerii.

Odpowiedni sprzęt potrafi zdziałać cuda i żeby zjeść najpyszniejszy popcorn potrzebna jest profesjonalna maszyna do popcornu. Do zrobienia odpowiednio kremowej bitej śmietany najlepszy będzie syfon do bitej śmietany, a najlepsza pizza wychodzi w profesjonalnym piecu do pizzy.

Autor: ania

Udostępnij ten post przez

Zostaw Komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>