Któż nie kocha słodkości? Nie ma nic lepszego, niż pyszne ciasto po obiedzie – po takim deserze wszystko staje się lepsze. Jak wiadomo, nie zawsze można udać się do kawiarni, dlatego jeśli tak dużym powodzeniem cieszą się zamówienia na wynos. Jeśli prowadzisz cukiernię, musisz zadbać o odpowiednie opakowania, aby klienci mogli dostarczyć wypieki do swoich domów w nienagannym stanie. Jakie rozwiązanie jest najlepsze? Cóż, opcji jest wiele.
Plastikowe opakowania na ciasto
Nie da się ukryć, że bardzo popularne są przezroczyste pudełka, przez które można dokładnie zobaczyć, co jest środku. Mają one jednak zdecydowanie więcej wad, niż zalet. Przede wszystkim jest to rozwiązanie bardzo nieekologiczne — tworzywa sztuczne nie są biodegradowalne, przez co zaśmiecają oceany i całą naszą planetę. Kolejnym aspektem jest ich wygląd… cóż, pod kątem estetycznym wypadają znacznie niżej niż alternatywy, jakie przedstawimy w dalszej części wpisu. Sprawiają wrażenie — najzwyczajniej w świecie po prostu tanich.
Ekologiczne opakowania cukiernicze znacznie lepszym wyborem
Branża HoReCa bezustannie się rozwija, co pozwala na sięgnięcie po znacznie lepsze opcje w kontekście pakowania wypieków na wynos. Zacznijmy od najbardziej znanych, czyli… papierowych pudełek na ciasta i torty! Choć wiele osób może obawiać się, że jest to rozwiązanie nietrwałe i będzie przemakać, nic bardziej mylnego. Innowacyjne technologie wykorzystanie do ich stworzenia pozwalają całkowicie pozbyć się tego problemu. Tego typu opakowania cukiernicze są nie tylko lepsze z punktu widzenia ekologii, ale także znacznie ładniejsze!
Nie oszukujmy się – klienci często kupują oczami, dlatego estetyka produktów w Twojej cukierni ma ogromne znaczenie! Rozważ inwestycję w opakowania z okienkiem, które prezentują się najlepiej z wymienionych przez nas możliwości – znajdziesz je na stronie Cantino, czyli profesjonalnego producenta opakowań cukierniczych. Pamiętaj, że nawet pozornie niewielkie zmiany są kluczowe dla naszego środowiska.
Artykuł sponsorowany