Przetestowałam przepis na ekstremalnie proste ciasteczka, które są przy tym bardzo zdrowe, nie zawierają żadnych spulchniaczy, a nawet jajek, masła czy mąki. Postanowiłam wypróbować przepis bazowy ze strony Skinny Taste. Na pewno zechcę tą kombinację urozmaicać o inne bakalie, co i Wam polecam. Mimo braku cukru są słodkie, bananowe. Naprawdę zadziwił mnie ten przepis, bardzo pozytywnie.
Porcja na ok 16 ciasteczek
Składniki:
- 2 średnie dojrzałe banany, rozgniecione
- 1 szklanka ekspresowych płatków owsianych, niegotowanych
- 1/4 szklanki zmielonych orzechów włoskich
Przygotowanie:
– Rozgrzać piekarnik do temperatury 170°C. Przygotować blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
– Połączyć ze sobą papkę z bananów z płatkami owsianymi, dodać orzechy, wymieszać.
– Za pomocą łyżeczki formować na blasze ciasteczka, lekko je spłaszczając.
– Piec ok. 15 min
Smacznego!